WERK


G
las– in- Lood
Glas-in-lood is een prachtige, eeuwenoude techniek. Het is ontstaan, omdat men in het verleden niet in staat was een raam uit één stuk te vervaardigen. Van oudsher staan de Nederlanders bekend om deze ambachtelijke techniek. Het werd in eerste instantie toegepast in kerken en kloosters om verhalen en taferelen op een bijzondere manier weer te geven. Later werden ook huizen ‘versierd’ met deze techniek. Glas-in-lood geeft een bijzondere sfeer aan uw woon- of werkomgeving.

 


Beletteren

Als specialist in restauratie en decoratie is het onderdeel belettering een mooi onderdeel van mijn vak. Vooral bij oudere woonhuizen en boerderijen is belettering belangrijk. Ieder lettertype is mogelijk, ook is het mogelijk om een uniek ontworpen lettertype te laten ontwerpen.

 

 


Muurschilderingen

Muurschilderingen worden door de eeuwen heen vervaardigd. De eerste muurschilderingen werden door de Egyptenaren gemaakt, waarna de Romeinen niet achter konden blijven. Maar ook nu zijn muurschilderingen op bijv. een babykamer erg populair, het past vrijwel bij ieder interieur en is aan te passen naar je eigen smaak. Op deze pagina vindt u een impressie van mijn werk.

 

 


Marmerimitatie

Het maken van goedlijkende marmerimitaties is een specialisme in het schildersvak. Tijdens mijn opleiding en cursus ‘oude schilderstechnieken’ heb ik geleerd om met de materialen en technieken een perfecte imitatie te maken. Er zijn vele soorten imitaties mogelijk.

 

 


Houtimitatie

Als restauratie- en decoratiespecialisten specialist, vervaardig ik ook houtimitaties. Luxere houtsoorten als mahonie, teak, walnoot en eiken kunnen nageschilderd worden. Het is een specialisme op zich, dat een grote kennis van zowel materialen als gereedschappen vergt. Een goede houtimitatie is nauwelijks van echt hout te onderscheiden. Dit komt omdat zeer secuur de natuurlijke nerf, glans en eigen kleur wordt nagebootst.

 

Meubeldecoratie
Als decoratieschilder, beschilder ik veel meubels. Op deze pagina vind u een impressie van wat ik opgeknapt heb. Projecten die ik uitgevoerd heb zijn mede ook te zien in de showroom van De Vestingh Verf & Glas in Bussum.

 

 


Restauratie en renovatie
Bij restauratie gaat het erom om zo veel mogelijk te behouden van het object en bij renovatie behoud je deelt het object maar maak je een deel nieuw. Ik restaureer en renoveer voornamelijk het oude schilderwerk van monumenten, schilderijen, beelden, en huizen.